Wednesday, November 28, 2012

Book Kaleidoscope 2012 - Announcement


The year 2012 almost come to the end. In terms of reading, it has been a wonderful year for me. I have read a lot of great classics, and as usual I like to rewind my reading experience during the year. Starting this year, I will wrap it up in a new feature called: Book Kaleidoscope. There will be three categories, and for each category I will pick the top five best books, and I will post them separately around the last week of December.

Now, you are welcomed if you are interested in doing the same. It’s only for fun, and for a remembrance or portrait of great books we have read this year. Here they are…

Day 1 (December 27th) - Top Five Book Boy/Girl Friends

From all the books you have read throughout the year, rank five male characters (if you are female) or top five female characters (if you are male) you love the most. Tell us the reason, and it would be great if you use images to describe them (if the book has been made into movie, you can share photo(s) of the best actors/actresses to perform them).

Day 2 (December 28th) – Top Five Best Book Covers

Rank five covers of books you have read in 2012. Pick the edition that you really read, but if you read ebook, at least pick the one that you used for your post. Tell us why you think them gorgeous.

And last but certainly not least….

Day 3 (December 31st) – Top Five Most Favorite Books

No explanation needed for this topic, of course…; just rank and let us know books you found most awesome, and you have enjoyed the most! (and why…).

Notes:
You can use any kind of books (don’t have to be classics), as long as you have a book blog. You don’t need to sign up or something, but if you want, you can leave a comment below.

The above schedules are mine, it’s good if we all can post on the same schedule simultaneously, but it’s understandable if you prefer to have your own schedule.

You can put the Book Kaleidoscope button in your posts if you want (I love the picture..).

I will open a linky for you to submit your posts. The linky will be up on December 20th (in case you want to post it earlier) and closed on January 15th (in case you can’t make it around the end of the year). I can’t promise you that I will visit and read each of your posts (year ends are usually hectic!), but I’ll try :)

58 comments:

  1. The button is very nicely-looking and very "classic", I love it too :D
    And yes, I definitely going to make Book Kaleidoscopes on my own. I also can't wait to read friends' posts, it has always been fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I fell in love with that image when I first found it, and can't wait to publish it ever since :D

      Delete
  2. Try my best to join this Book Kaleidoscope... Love the idea. :)

    ReplyDelete
  3. I'm in! :D
    Doesn't have to be classic, right? can't wait to make the list!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nope, don't have to be classics, any book will be OK :)

      Delete
  4. I'm in. Gak ada masterpost nya kan?

    *masih berjuang kelarin macbeth*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini dianggap sebagai master post, linky akan dipasang disini

      Delete
  5. Count me in too.. ^^

    #siap2caripacar #eh

    ReplyDelete
  6. Mau ikuuuttt :DD tapi ak udah liburan tgl 21, jd mungkin gk bs masukin link nya :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Horee... :) Gpp Stef, kamu post terjadwal aja, dan kasih tahu aku tgl berapa dan jam berapa, jadi aku bisa ambil linknya utk masukin di linky.

      Delete
    2. oke dehh sipp ;)) aku post tglnya sesuai yg d atas aja ^^ jamnya 9.00AM seperti biasa :DD makasiiihh ;**

      Delete
  7. Mau ikut aaah~
    Ntar diworo-woro lagi ya di twitter/goodreads/fbgroup dll kalo udah dibuka linkynya. takut lupa. ihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK, nanti kuworo2 lagi pas tgl. 20!

      Delete
  8. ikuutaaan.. *sempat ilang arah nyari postingan ini >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kok pake ilang arah, kan udah ada di sidebar tuh... :)

      Delete
  9. Ikut... tapi postingnya pake bahasa Indonesia ya :)

    ReplyDelete
  10. ikut..
    tapi mbak, aku gak bisa posting link-nya. Soalnya udah liburan =)
    jadi, mohon bantuannya ya ^^
    sama kaya stefanie ya, aku post jam 9.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK, nanti aku bantu masukkan link-nya ya.

      Delete
  11. Ikut ya Mbak Fanda :D. Kalau nambahin kategori di luar kategorinya Mbak Fanda, gapapa kan ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aja kalau mau nambahin, kalau memang aku rasa pas, mungkin akan aku adopsi juga buat tahun depan.

      Delete
  12. ikut XD
    *Ngubek2 rak di Goodreads

    ReplyDelete
  13. Aku ikutan. Syukurlah nggak harus klasik. :p

    ReplyDelete
  14. Aku juga ikutan ya, Mbak Fanda. Salam kenal sebelumnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga... Ditunggu lho post2nya ;)

      Delete
  15. Linkynya mana nih Mbak Fanda? aku ikutan juga yaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah ituh linky-nya yg warna biru, di bawah link teman2... :)

      Delete
  16. Mbak, sudah saya masukkan linknya tapi kenapa ada tanda silang yak, heuheu.

    Ikut yaa meramaikan book kaleidoskopnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kamu punya akun linky juga? Kalo aku, tiap ngisi linky emang ada tanda silangnya, tp di tempat lain gak keliatan. Jadi kayaknya cuma di tempat yg punya akun aja muncul.

      Thanks udah meramaikan yaa.. :)

      Delete
  17. Whooaa, baru liat announcement nya, untung masih sempat :)

    Ikut ya Mbak and salam kenal :D

    ReplyDelete
  18. Wah baru liat. Seru nih. Aku ikutan ya mba Fanda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan Marcelle, linky-nya masih terbuka sampai pertengahan Januari kok, gak pas harinya juga gpp..

      Delete
  19. Mbak Fanda salam kenal, aku baru :D
    mbak, kalau buku non fiksi gimana ? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm...ini untuk kategori yg mana, book boy friend? Kalau non fiksi berarti tokoh nyata dong? Kayaknya kurang seru ya, karena kita kan ngomongin tokoh fiktif. Kalau untuk 2 kategori lainnya bisa sih.

      Delete
  20. kalau cuman ikut dua kategori (best cover & fave books) boleh gak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aja. Ditunggu post-nya yaa!

      Delete
  21. Mbak, url best book cover-ku salah =p
    Itu linknya worst cover. Hwwhwhhwhw...

    ReplyDelete
  22. Hii Mbak Fanda, ikutan ya.. :D
    Btw, salam kenal Mbak (ertalin.blogspot.com )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga, thanks udah ikutan! :)

      Delete
  23. Can I join this Book Kaleidoscope 2012 for The Best Book Cover and The Most Favorite Book? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course you can, Bea! I'm looking forward to your posts!

      Delete
  24. sebelumnya, salam kenal ya,mbak..
    btw, aq masih boleh post yang cover sm boy friend skarang kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga... :)
      Boleh dong, linky-nya baru ditutup tgl. 15 January kok, buat yg baru bisa post. Kutunggu ya!

      Delete
  25. aku ikutan mbak :) maaf telat hehehe

    ReplyDelete

What do you think?